PVC Prozori

PVC prozori su namenjeni da propuštaju svetlost i toplinu  u prostoriju i štite od spoljašnjih uticaja, a uz to sprečavaju gubitak toplote iz prostorije i štede energiju. Prozor je kontakt sa okolinom i osnovni činilac zdrave klime u prostoriji. PVC prozori vrata izrađuju se kao jednokrilni, dvokrilni, fiksni, klizni, nagibni, okrugli ili kosi

I ako prozori čine svega 8-10% fasade oni prouzrokuju čak oko 40% gubitaka energije, što za grejanje zimi, što za hlađenje leti. Ovo sigurno nije mala stvar, a ni vrednost. Zbog toga je investicija u PVC stolariju isplativa, po nekim računicama čak za 3-4 godina, jer se ulaganjem uštedi na troškovima energija i održavanja.

“EUROterm” prozori i vrata se proizvode od “aluplast” petokomornog profila IDEAL-4000, sa dva dihtunga,  debljine 70 mm, odnosno od šestokomornog profila IDEAL-8000, sa tri dihtunga,  debljine 85 mm. 
Profili su najčešče beli, a po posebnom zahtevu mugu se uraditi i prozori u nekoliko standardnih i nekoliko vanstandardnih boja, jednostrano ili obostrano presvučeni RENOLIT folijom u boji, najčešće u boji drveta GOLDEN OAK (stari hrast) ili NUSS BAUM (tamni hrast, odnosno crnoj boji ANTRACIT. 

Detaljnije

Svi profili su zaštićeni samolepljivom plastičnom folijom, od oštećenja pri radu  u proizvodnji i montaži i ista se po završenoj zidarskoj obradi otvora uklanja.
PVC prozore proizvodimo po standardnoj proceduri i uputstvu proizvođača profila i za to posedujemo odgovarajući Zertifikat.
PVC profili se ojačavaju pocinkovanim čeličnim profilima, a zaptivanje okvira i krila kao i krila i stakla vrši se gumama visokog kvaliteta.

Okov u žljebu, nemačkog proizvođača “ROTO”-a, zadovoljava sve uslove primene za okretne i okretno-nagibne prozore i namenjen je za težine krila do 100 kg. Okov je postavljen u žljeb po obodu krila i jednoručno je rukovanje i obezbeđuje zatvaranje sa sve četiri strane, uz mogućnost regulacije zaptivanja po sve tri ose. 
Ulazna vrata su standardno okovana bravom sa pet mesta zabravljivanja i tri jake šarke, koje se mogu podešavati u sve tri ose. Klizni i podiznoklizni okov zadovoljavaju sve zahteve savremenih projekata i zahteva za velikim staklenim površinama.

Standardno ostakljenje PVC stolarije je termoizolacionim staklom flot kvaliteta, 4+16+4 mm, a danas sve češće kvalitetnijim troslojnim termoizolacionim staklom 4+16+4+16+4 mm, koje ima znatno bolje termo i zvučne karakteristike. Termoizolaciona svojstva stakla se odražavaju što nižim koeficijentom prolaza toplote U, čija vrednost za standardno termoizolaciono staklo 4+16+4 mm, punjeno suvim vazduhom iznosi U=2,3 W/m²K, a ukoliko je jedno staklo niskoemisiono ili solar dobija se termoizolaciono staklo sa U=1,3 W/m²K, a u slučaju da je međuprostor punjen argonom  tada je koeficijent prolaza toplote U=1,0 W/m²K, ili nekim drugim gasom kada vrednost ide do 0.6 W/m²K. što je ovaj koeficijent manji bolja su termoizolacione karakteristike, odnosno manji su gubitci energije

Vrhunski Kvalitet

Aluplast Profili

Odlična Izolacija

Stručna Ugradnja

Roto Okovi

Brza Isporuka